Griezelen, gruwelen en knotsgekke hapjes: Halloween is een geweldige feestdag! Je hoeft er niet altijd veel werk in te steken, zo bewijzen deze popcornhersenen en rice creepies.
Ingrediënten:
Voor de hersenen: (9 breinen)
- popcorn
- 200 g witte chocolade
- roze (eventueel wat bruine) voedingskleurstof
- confituur (frambozen/aardbeien)
Voor de monstertjes: (18 monstertjes)
- rice krispies of voor meer smaak choco pops
- 200 g witte chocolade
- groene (of een kleur naar wens) voedingskleurstof
- eventueel: suikerogen en mondjes (Aveve of Action) of rolfondant
Bereiding:
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en doe er de gewenste voedingskleurstof bij. Begin met een druppeltje, je kan altijd donker gaan.
- Voor de hersenen: Roer er de popcorn in delen onder. Hak bij het omroeren wat in de popcorn als de stukken te groot zijn. Kleinere stukken passen beter op elkaar. Zorg ervoor dat alle popcorn bedekt is met chocolade. Bedek een schaal met bakpapier en maak kleine hersenhelften. Laat ze zo opstijven in de koelkast. Zoek de hersenhelften die het best bij elkaar passen en plak ze tegen elkaar. Indien nodig, smeer wat extra gesmolten chocolade tussen twee hersenhelften zodat ze zeker vastplakken. Zet terug in de koelkast tot ze mooi stevig zijn. Smeer wat rode confituur tussen de twee hersenhelften en dien op.
- Voor de monstertjes: Roer er de rice krispies/choco pops in delen onder. Zorg ervoor dat alle gepofte rijst bedekt is met chocolade. Bedekt een schaal met bakpapier en maak kleine toefjes. Duw er de ogen en eventueel mondjes voorzichtig in. Zet in de koelkast om op te stijven. Je kan voor de ogen ook rolfondant gebruiken: rol kleine witte bolletjes, duw ze plat en hang er een spikkeltje zwarte rolfondant in. Zo maak je zelf oogjes.
Bron: Not quite Nigella en Cupcake Jemma