Nederlandse Cardano Stake pool

We hebben een Nederlandse stake pool voor Cardano opgezet!

Doe mee! https://StakePoolCardano.nl

Geplaatst in Bij ons in huis | Een reactie plaatsen

Ik vertrek weer!

Na 5 Jaar Nederland weer terug naar Frankrijk!!!
SPANNEND!!!! Als alles meezit gaat dit het worden:

1 november het voorlopig koopcontract getekend!
We houden weer een blog bij vanaf 2022: https://denoudenvrijstaat.nl

Geplaatst in Bij ons in huis | Een reactie plaatsen

Foto’s van onze B&B in Zeeland

B&B-Goes2voor_grote-kade-kaartje-mei2014 Grote-Kade-Goes hotel2 hotel-goes3 jachthaven_goes2 kamer-huren-goes2 overnachten-goes2

Geplaatst in Bij ons in huis | Een reactie plaatsen

B&B Goes

Na 6 jaar genieten in Frankrijk hebben wij weer het roer omgegooid!
We zijn een bed and breakfast begonnen in Goes, Zeeland.
Ja, weer terug naar Nederlands dus. Onze dochter wordt in januari 17 en had genoeg van de campagne, en voor ons werd eigenlijk ook alles weer gewoon. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus!

We hebben een prachtig pand gevonden aan de jachthaven van Goes die midden in het centrum van de stad ligt, de perfecte locatie voor een B&B. We zijn te volgen op Facebook.

Onze website: B&B Goes

Hieronder een impressie van de nog te schilderen voorgevel:

Afbeelding

Geplaatst in Bij ons in huis | Een reactie plaatsen

Dan is het toch eindelijk zomer…

13 juni201310 13 juni201308 13 juni201307 13 juni201306 13 juni201304 13 juni201302 13 juni201301 13 juni201312 13 juni201311 13 juni201316 13 juni201315 13 juni201319 13 juni201318 13 juni201317 13 juni201320 13 juni201323 13 juni201322 13 juni201321 13 juni201327 13 juni201326 13 juni201325 13 juni201324 20mei 20mei1 20mei4 20mei3 20mei2

Geplaatst in Tuinen en terrassen | 1 reactie

Alles wordt nieuw..

Deze week heb ik de oude aardbeienplantjes met uitlopers uitgespit, gedeeld en opnieuw in rijen uitgeplant. Alles ziet er nog doods uit maar de zaailingen van de rucola hebben de winter goed doorstaan. Ook de zaden van doorgeschoten prei van vorige zomer zijn goed terecht gekomen. Beschermd door wat nog over is van het bloemscherm van hun voorganger zijn de spruiten begonnen aan hun struggle for life. Want de winter is nog niet voorbij…

Binnen genieten wij van de warmte van de houtkachel en hebben we lekker zelfgebakken koekjes van Caroline en cupcakes van Laura.

Geplaatst in Moestuin | Een reactie plaatsen

Kerststol zelf maken

KerststolIngredienten

voor 4-6 personen

• 350 gr. bloem
• 5 gr. zout
• 25 gr. basterdsuiker
• geraspte citroenschil
• 1 ei
• 11 gr. droge gist
• 1 ¾ dl lauwe melk of water

• 75 gr. roomboter (of margarine)
• 150 gr. rozijnen
• 150 gr. krenten
• amandelspijs

Voor de garnering:
• 50 gr. boter (om te bestrijken)
• poedersuiker

Bereidingswijze

1. Vermeng bloem, zout en basterdsuiker goed. Maak vervolgens een kuiltje in de bloem en breek hier een ei in.

2. Meng het gist aan met de lauwe melk of het water en schenk deze met de rest van de lauwe melk of water en gesmolten boter in het kuiltje.

3. Roer alles goed door, kneed en sla tot een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg in een afgedekte kom op een vochtige, tochtvrije plek op kamertemperatuur rijzen (30 tot 45 min.) Sla en kneed het deeg dan opnieuw.

4. Laat de krenten en rozijnen in lauw water wellen. Laat ze uitlekken en droog ze af in een doek.

5. Vouw de droge krenten en rozijnen en de geraspte citroenschil in het deeg en kneed het goed door.

6. Duw het deeg uit tot een dikke ovale plak en leg het deeg op een ingevette bakplaat.

7. Leg de rol amandelspijs ongeveer in het midden en sla het deeg zodanig dubbel dat het omgeslagen gedeelte iets kleiner is dan het onderste deel.

8. Maak de stukken deeg goed vast door de naad dicht te strijken. Laat het deeg opnieuw rijzen (ca. 30 tot 45 minuten) en bestrijk het daarna met boter.

9. Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats de stol in het midden van de hete oven. Laat de stol in ongeveer 30 minuten gaar en bruin worden.

10. Besprenkel de stol in de oven ruim met water en laat hem daarna nog enkele minuten in de oven staan. Laat het brood op het rooster uitdampen en afkoelen. Bestrijk het kerstbrood enkele keren met boter en bestrooi het dik met poedersuiker.

Geplaatst in Recepten | Een reactie plaatsen

Wij wensen al onze lieve gasten en vrienden warme kerstdagen en gezondheid in 2013.

KLIK HIER VOOR ONZE KERSTKAART:

kerst_TN

Geplaatst in Bij ons in huis | Een reactie plaatsen

De echte pepernoten, recept 2

 

01 02 03 04 05 06 08 11Dit jaar weer een nieuw recept geprobeerd voor de echte pepernoten. Nog beter dan vorig jaar!

Dit deeg is hetzelfde als je gebruikt voor taai taai. Van alle sinterklaas lekkernijen is taaitaai toch wel het lekkers en minder zoet dan de rest.

Ingrediënten
125 gram tarwebloem
250 gram roggebloem
zout
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel koekkruiden
2 theelepel gemalen anijs
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel kardemom
1 dl water
125 gram vloeibare honing
75 gram stroopechte-pepernoten
½ dl karnemelk

Bereiding
1. Meng de roggebloem, de tarwebloem, wat zout, het bakpoeder en de specerijen in een kom. Verwarm het water en roer er de honing en de stroop door. Giet het mengsel en een deel van de karnemelk in de kom en roer er een vrij stijf deeg van. Verdun dit eventueel met nog wat karnemelk. Laat het deeg opstijven.
2. Warm de oven voor op 200° C. Druk het deeg uit op een werkvlak en snijd er stukjes van. Leg de stukjes op een ingevette bakplaat. Voor taaitaai wat grotere stukjes in een koekvormpje drukken
3. Bak de pepernoten in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en lichtbruin.

Geplaatst in Recepten | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas

Zomer 2013 op het menu van onze table d’hôte:
Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas

ingrediënten:
•    3 venkelknollen
•    1 ui, gesnipperd
•    olijfolie
•    ½ koffielepel gemalen komijn
•    2 aardappelen, in blokjes
•    1 liter groentebouillon of water
•    100 ml room
•    50 g Parmezaanse kaas
bereiding:
Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar wat voor de afwerking. Snijd de venkelknollen open en verwijder de harde kern en de stengels. Snijd de rest in stukjes.

Stoof de ui glazig in wat olijfolie.

Voeg de venkelstukjes toe en kruid met komijn. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de bouillon of het water erover. Laat de soep 20 minuten koken.

Mix de soep met een staafmixer.

Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.

Hak het venkelgroen fijn en strooi het over de soep. Als er geen groen op de knollen zit is rucola een goed alternatief. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

Geplaatst in Recepten | Een reactie plaatsen

Knolselderijsoep – Recept

Vandaag een heerlijk nieuw knollen soepje geprobeerd van Jamie O. Heel snel en makkelijk klaar te maken en heeeerlijk!

Smelt boter met olie in een grote pan, voeg knolselderij, takjes tijm en knoflook toe. Bak 10 minuten. Voeg laurier en bouillon toe, laat 20 minuten koken, tot de knolselderij zacht is. Verwijder de laurier. Mix de soep glad in een staafmixer. Rooster walnoten in een pan. Roer de room door de soep. Bestrooi met noten, tijmblaadjes en druppels room.
Smullen!

INGREDIENTEN

3–4 personen
• 20 g boter
• 1 el olijfolie
• 700 g knolselderij (1 knol), geschild, in stukjes
• 5 takjes tijm, en wat blaadjes
• 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
• 1 laurierblaadje
• 1 l bouillon (groente of kip)
• 50 g walnoten, gehakt
• 200 ml kookroom of gewoon een pakje slagroom

Geplaatst in Recepten | Tags: | Een reactie plaatsen

De druivenoogst van 2012 staat te gisten

De druivenoogst van 2012 staat te gisten. Zelfde verhaal als in 2010. Gaat niet vervelen hoor! We bottelen nu de wijn van 2011, en drinken die van 2010 😉 Proost!

Wijn Maken

18 september: Het plukken en kneuzen van de druiven
-Met de hele familie en vrienden de witte Chasselas druiven geplukt van 2 over de schuur geleide planten. Droog, zonnig weer 20 graden C.
-Druiven met de hand van de trossen gerist opgevangen in kunststof vaten en met de hand en aardappelstamper de druiven gekneusd en geplet. Suiker percentage in most gemeten met refractometer: Brix 16% = 9% alcohol na vergisting. Beetje gist op de most gestrooid, afgedekt met theedoeken en in de zon gezet.
-’s avonds binnen gezet bij 20 graden C.

19 september: Eerste gisting
De gisting is duidelijk zichtbaar. Bellen komen naar boven en er hangt een duidelijke geur van gist boven de most. Om de 8 uur de most goed doorgeroerd.

20 september: Het persen van de druiven
De most heeft inmiddels een lichte geur van gefermenteerd hooi. Bij gebrek aan een druivenpers de druivenmost met de…

View original post 303 woorden meer

Geplaatst in Bij ons in huis | 1 reactie

Hoeveel zonnebloemen voor een liter zonnebloemolie?

“Wat gebeurt er nou met al die zonnebloemen in Frankrijk?” Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Als we dan zeggen dat het voor de olie is, is de volgende vraag: “Hoeveel zonnebloemen zijn er dan nodig voor een liter olie?” Dus daar hebben we het antwoord maar even voor gezocht.

Het ligt aan de manier van persen hoeveel olie er per kilo zonnebloempitten uitkomt. Bij een koude persing is er 4 kilo zonnebloemzaad nodig voor 1 liter olie en bij een persing met warmte en andere trucs is er 2 kilo zonnebloemzaad nodig voor een liter. Het spreekt voor zich dat de eerste manier een olie van betere kwaliteit levert.

Wij genieten nog even van het uitzicht op de nu verdorde zonnebloemen en ik pik er zo nu en dan een paar voor de kippen. Verder is het hier heerlijk nazomeren met mais en verse worst van de bbq.

Bernard heeft zijn Cahors AOC van 2010 vandaag machinaal gebotteld, zo rond de 10.000 flessen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geplaatst in Bij ons in huis | Tags: , , , , | 1 reactie

Inge, Maarten, Kiona, Kato en Zara

We kwamen hier voor de 2de keer en ’t was weer een week vol plezier! Het ponyritje viel weer erg in de smaak, nu zeker met het karretje eraan. Verstoppertje spelen met Max en Laura was ook reuze fijn.
Kortom we hebben genoten!

Inge, Maarten, Kiara, Kato en Zara

Geplaatst in Gasten over La Mouline | Een reactie plaatsen

Bart, Els, Eline & Molesse, Olivier en Lauren

Beste Jan Paul, Caroline, Laura, Max,

Het was een leuk ontvangst. We hebben ons allemaal heel goed geamuseerd. De omgeving is heel prachtig!

De kindjes hebben zich goed geamuseerd in het zwembad, vonden het ponyritje zeer leuk en hebben zich heel goed geamuseerd met verstoppertje samen met Max en Laura!

Het was een leuke vakantie in jullie gite.

Bart & Els, Eline & Molesse, Olivier en Lauren xxx (en nog veel plezier hier).
P.S.: voor herhaling vatbaar 🙂

Geplaatst in Gasten over La Mouline | Een reactie plaatsen

Veerle & Thomas, Leen & Dag en de ridders (uit België)

We vonden het hier superleuk. Het allerleukst was de pony, het zwembad en het speelgoed!
Ridders; Pepijn, Cyriel, Balder en Anna

Ook wij hebben er heel veel van genoten. Een idyllisch plekje in la douce France!

Veerle & Thomas en Leen & Dag (België)

Geplaatst in Gasten over La Mouline | Een reactie plaatsen

Ron, Monique, Anne-Sophie, Lucas en Tijn

Lieve Jean Paul, Caroline, Laura & Max,

Wat een prachtig plekje hebben jullie hier! Voor ons was het de eerste B&B ervaring en wat is die goed bevallen, wat zijn jullie gastvrij.

De omgeving is geweldig, de marktjes superleuk, ’s avonds de gourmande, de wijnproeverij bij Bernard en het eten ’s avonds bij jullie allemaal geweldig. Hoogtepunt vonden wij het bezoek aan het stadje St. Cirq la Popie en daarna zwemmen in de Lot.

De kinderen vonden het geweldig met alle dieren hier, het zwembad, de trampoline en de schommel. Tijn zijn favoriete plek was de super speelkamer. De kinderen hebben ook echt genoten ’s avonds spelen met Laura, Max, Hanna en Vincent.

Wij vonden het heel bijzonder en hebben een hoop bijzondere mensen ontmoet. Bedankt voor alles en hopelijk zien we elkaar in de toekomst weer. Mochten jullie ooit in de buurt van Hoofddorp zijn kom dan gezellig langs!

Ron, Monique, Lucas en Tijn

Ja inderdaat het was super leuk en het paardrijden zeker als je de horsels niet mee teld!!! Dus laura heel erg bedankt het was ook erg lekker! het verstopertje was ook leuk! ik wil snel terugkomen!! (nogmaals sorry voor de oplader!!) Liefs, Anne-Sophie

Geplaatst in Gasten over La Mouline | Een reactie plaatsen

Juul & Thijs

Hey Caroline, Jan-Paul, Laura + Max,

Bedankt voor de heerlijke 3 dagen! Erg fijn ook om in jullie super bed te slapen ipv ons luchtbedje. We zijn weer helemaal uitgerust voor het “harde werken” op de camping 🙂

Nogmaals bedankt en wie weet komen we nog een keertje langs als Jan Paul’s wijn inmiddels een gerenommeerd wijn in de streek is!

Groetjes, Juul en Thijs

Geplaatst in Gasten over La Mouline | Een reactie plaatsen

Recept Ratatouille

Het zomer recept van Frankrijk: Ratatouille. Heerlijk met gebakken of gefituurde nieuwe aardappeltjes en pittige merguez worstjes. En een ijskoude rosé van Bernard of een lekkere rode Cahors natuurlijk.

Ingredienten:

  • 20 cl olijfolie
  • 3 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 6 vleestomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 5 takjes peterselie
  • 2 laurierbladeren
  • 2 bouillonblokjes

Bereiding:

Alle vers groenten wassen en in dobbelsteentjes snijden, behalve 2 tomaten, die in plakjes voor de garnering.
Harde stelen van kruiden verwijderen en fijnhakken.

Pan op het middelhoog vuur en de helft van de olijfolie verwarmen.
Uien fruiten tot ze goed gaar zijn dan de tenen knoflook erbij uitpersen.
Courgette toevoegen en regelmatig omscheppen. Als deze ook glazig worden de aubergine toevoegen met de rest van de olijf olie. Dan de paprika. Blijven omscheppen om aanbakken te voorkomen. De kruiden en bouillonblokjes toevoegen en dan de tomaten.

Als het goed is komt er genoeg vocht uit de groenten maar als het er droger uit ziet dan een dikke soep dan wat water toevoegen. de ratatouille moet nu een half uurtje pruttelen en mag zeker niet aanbranden, dus beter iets te dun dan te dik, het kookt nog in.

Na een half uurtje in een ovenschaal scheppen en laten staan tot een half uur voor het opdienen ( eventueel na afkoeling in de koelkast)

Oven voorverwarmen op 250 graden. De ovenschotel garneren met schijfjes tomaat en daarna takjes rozemarijn. De oven voor ongeveer een half uur. Als de tomaten er gaar uitzien is de ratatouille klaar!

Bon appétit!

Geplaatst in Recepten | Tags: , , | 1 reactie

Ellen, Richard en Mae-Lin

Lieve Caroline, Jan-Paul, Laura en Max,

We vonden het reuze leuk om eindelijk eens kennis te maken na jaren al met jullie meegeleefd te hebben via email/facebook.
Jullie zijn super gastvrouwen/heren en we voelen ons dan ook erg welkom. De plek die jullie als familie hebben gecreëerd is prachtig, zeer sfeervol en met oog voor detail!

Het eten was heerlijk, ontbijt/lunch (dank je Laura!) en diner 🙂

De omgeving is prachtig, de marktjes erg de moeite waard, als mede de gourmande marché en stadjes zoals Cahors.

Alle dieren zijn superlief en maakten het minder moeilijk om onze hondjes thuis te laten, al weet ik zeker dat Tati hier ook genoten had!

Succes met jullie toekomstplannen! We keep in touch! xxx Ellen, Richard, Mae-Lin

Geplaatst in Gasten over La Mouline | Een reactie plaatsen