Brabantdam 113, 9000 Gent
09 336 16 72
info@cochondeluxe.be

Steunkaart

Wanneer u door onze onnozele openingsuren er niet in slaagt om uw voeten bij ons onder tafel te schuiven, maar u toch graag uw liefde voor ons wilt betuigen (serenades aan onze voordeur zijn leuk maar hoeven niet echt) is er vanaf nu ook een andere leuke manier om ons een hart onder de riem steken, namelijk met een goeie ouderwetse steunkaart!

U helpt er meteen ook nog eens kanker de wereld mee uit want een deel van deze opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

U kiest uw favoriete bedrag en de wondere elfjes van het internet doen de rest.

Onze dank is nu al bijzonder groot.


Ik wil een bon kopen,
geen flauwe mopjes lezen.


‘t moet al nie meer, ik koop wel ne bongo-bon.

De 10 geboden van het reserveren

I. Gij zult met niet meer dan 6 personen komen.

We runnen het volledige restaurant met ons twee.
Voordeel: Een heel persoonlijke aanpak aan elke tafel.
Nadeel: Met meer dan 6 gasten aan tafel kunnen we die persoonlijke aanpak niet meer garanderen.
Voordeel: We kunnen mede daardoor onze prijzen democratisch houden.
Nadeel: De jaarlijkse personeelsfeesten vallen hierdoor maar wat saai uit.

II. Gij zult vlees eten.

Want het zit in de menu. Sommige chefs bieden prachtige vegetarische menu’s aan. Wij niet. Bij ons draait het om de beleving en de verhalen achter de gerechten. En die verhalen bevatten vlees.

III. Gij zult vis eten.

Want ook dat zit in de menu. Verantwoord gevangen vis. Veelal Belgisch. Want een kwaaie visser is het laatste wat je wilt tegenkomen.

IV. Gij zult lactose verdragen.

Was het niet Jezus zelf die opriep om allemaal wat verdraagzamer te zijn? We zeggen neen tegen pesten en sluiten niemand uit. Ook geen lactose. We hopen van u hetzelfde.

V. Gij zult geen zuurpruim zijn.

Tijdens uw bezoek aan ons restaurant zullen we (meerdere) pogingen ondernemen om uw humeur positief te beïnvloeden. Dat kan enkel als uw pH waarde dat toelaat. Samen maken we er een onvergetelijke ervaring van.

VI. Gij zult ons ornamenten laten staan.

Wij hebben die namelijk gekocht in een winkel. We zijn jammergenoeg niet handig genoeg om die zelf te boetseren/creëren/uit te vinden. Voorlopig staan onze decoraties nog niet onder hoogspanning. Hopelijk blijft dat zo.

VII. Gij zult op tijd komen.

Zodat wij u zo goed mogelijk kunnen soigneren en dat u zeker de laatste tram nog haalt.

VIII. Gij zult uw haar kammen.

Als u het niet voor ons doet, doe het dan voor uw tafelgenote(n).
(We zijn bereid een uitzondering te maken voor kale mannen)

IX. Gij zult de chef niet voederen

Deze is namelijk heel schichtig en probeert zo veel mogelijk menselijk contact te vermijden. 
Kan bijten zonder waarschuwing.

X. Gij zult niet naar de “a la carte” -kaart vragen

Want die hebben we niet.


Ja, ik wil nog steeds een tafel.
Ik zal braaf zijn.


nee, ik heb mij bedacht en heb geen gevoel voor humor.

eten is een feest

Met de grootste spijt in mijn hart moet ik mededelen dat ons restaurant permanent gesloten is, dit wegens het overlijden van mijn man, Tom.

Hij heeft 7 jaar met liefde gekookt voor jullie!


Hallo en welkom in Cochon de Luxe
Het beste restaurant ter wereld.

Althans, dat vinden wij toch.
Wij, dat zijn Alison en Tom.
Uw gastvrouw en chef bij uw volgend bezoek.

We proberen in Cochon de Luxe onze visie over gastronomie en gastvrijheid uit de doeken te doen voor u. Tafelen draait bij ons om verrast worden, ontroerd worden door nostalgie en in het ootje genomen worden door een chef met humor die flauwer is dan de schoolmaaltijden die u vroeger voorgeschoteld kreeg als kind.

Aangezien de chef een jaar geleden de diagnose darmkanker kreeg en dus sindsdien het gestel van een zwak mosseltje heeft, kunnen we enkel op donderdag, vrijdag en zaterdagavond openen, om de 14 dagen en dit voor een beperkt(er) gezelschap.

ja, we hebben enkel een menu

  • Aperitief - Mooi, het leven is mooi
  • Fucking degoutante pasta carbonara uit een pakske
  • Het mosseldilemma
  • Restje Take-Away
  • Krab & Win
  • Suck my d*ck
  • Ijsberen helpt niet
  • Koffie - Het popcornfiasco
Menu 89 euro
Aangepaste wijn + 35 euro
Of laat u verleiden door onze wijnkaart...
dit staat niet meer op het menu maar het ziet er wel verdomd goed uit é.

tijd voor een ego-momentje

Uw gastvrouw, Alison, ook wel de Beyoncé van het Waasland genoemd.
Alleen jammergenoeg met minder zangtalent, minder centen op haar bankrekening en met een minder lelijke echtgenoot.
Zij verwelkomt u, verwent u en verwezenlijkt al uw stoutste aperitief/wijn/koffie wensen.
Ze verrast u, verrukt u en verblijdt u met haar uitgebreide wijnkennis.
Ze verzorgt u, vertroetelt u en vertedert u met haar liefde voor de gast.

Ze snijdt ook brood.

Uw chef, de zelfverklaarde Zlatan Ibrahimovic van de Gentse binnenstad.
Ongeveer allebei 1m90 en zeer bescheiden. Tot zover de vergelijking.
Hij houdt van lekker eten maken, maar verafschuwt oogcontact.
Hij wil u graag verrassen, maar krimpt ineen bij het krijgen van complimenten.
Hij entertaint uw tafel en gezelschap maar liefst vanop een veilige afstand.
En als KAA Gent gewonnen heeft, is z’n humeur best te pruimen.

Samen geven we vonken, geven we gas en geven we u een onvergetelijke ervaring.

#instafamous

eindelijk eens iets interessants om op je profiel te posten

word superfan

proficiat, je hebt tot helemaal beneden gescrold