04.04.2015 20:20

Aanvoerder leidt PEC Zwolle langs Willem II

Ben Sahar (l.) kan niet voorkomen dat Mustafa Saymak (r.) bij hem wegdraait tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Willem II. (04-04-2015)

Bram van Polen heeft PEC Zwolle de drie punten tegen Willem II bezorgd. De aanvoerder van de thuisploeg was de matchwinner in een zeer teleurstellende wedstrijd (1-0).

PEC en Willem II maakten er niet bepaald een spektakel van. De creativiteit was aan beide kanten ver te zoeken. PEC, dat zonder sterkhouders Trent Sainsbury, Tomas Necid en Ryan Thomas begon (zij kregen aanvankelijk rust), probeerde het spel wel te maken, maar was veel te slordig. De Tilburgers kwamen er een enkele keer uit, maar de aanvallers kregen meermaals de bal niet onder controle. De thuisploeg kreeg één grote kans. Jesper Drost leek een hoekschop raak te koppen, maar Robbie Haemhouts haalde de bal uit de doellijn.

Na rust kwam PEC iets beter in de wedstrijd, al duurde het wel een tijdje voordat de Zwolse ploeg gevaarlijk werd. Pas na het inbrengen van Ryan Thomas (voor Jody Lukoki) en Tomas Necid (voor Stef Nijland) kreeg de thuisploeg een kans via Bart van Hintum. De linksback zag zijn inzet echter gekeerd worden door Kostas Lamprou. Niet veel later zette de andere back – en aanvoerder – Bram van Polen zijn ploeg op voorsprong. De verdediger was attent na een indraaiende hoekschop van Van Hintum en schoot snoeihard raak.

De ploeg van Jans kreeg hierna nog een paar kansen om de score te verdubbelen. Wout Brama schoot in eerste instantie de bal op de paal en ook in de rebound kon Jesper Drost de bal niet in het doel prikken. Vlak voor tijd moest Thomas de wedstrijd beslissen, maar hij schoot in vrijstaande positie de bal onbesuisd over. Warner Hahn moest in de blessuretijd nog handelend ingrijpen op een ziedend schot van Mitchell Dijks.

PEC blijft door de overwinning zevende staan, maar neemt wel verder afstand van Willem II. De voorsprong op de Tilburgers, de nummer acht, is nu gestegen tot acht punten. Daardoor lijkt de ploeg van Streppel kansloos te zijn voor de Europa League. Voor PEC is een plek in de play-offs wel heel dichtbij nu.

Door: Rijcko Treep