De nieuwe Groene Keuken

De afgelopen tijd werd duidelijk dat ik terug iets nodig had dat helemaal van mezelf was, waar ik iets van mezelf in kon terugvinden. Ik stelde me regelmatig de vraag, wat deed ik vroeger waar ik blij van werd? Eén van de antwoorden was ‘De Groene Keuken’. Experimenteren in de keuken, schrijven over eten, boeken … Meer lezen over De nieuwe Groene Keuken

REVIEW: Rebels Lekker – Niki Webster

Een boek openslaan, onder de indruk zijn, er snel helemaal doorgaan en denken 'wow, ik wil alles maken!'. Zo wil je ze hebben, toch?! Dat is het geval bij Rebels Lekker van Niki Webster. Je kent Niki misschien van haar blog, Rebel Recipes. Ik vind haar geheel eigen stijl indrukwekkend, en dat vinden vele anderen … Meer lezen over REVIEW: Rebels Lekker – Niki Webster

Review: Dosia Bakt Vegan – Dosia Brewer

Als je dit boek openslaat, krijg je instant zin in gebak. En dat meen ik. Alles ziet er uit om op te eten (ha!), je zou willen dat je zo een gerecht van de pagina kon plukken. Ik hou ervan dat met Dosia Bakt Vegan er nog een vegan bakboek bij is, je ziet ze … Meer lezen over Review: Dosia Bakt Vegan – Dosia Brewer

Groene Mangosmoothie | De Groene Keuken

RECEPT : Groene Mangosmoothie

Ik probeer zo weinig mogelijk zuiders fruit te eten (buiten bananen, dat is standaard in huis want volgens mij een must in smoothies). Maar regelmatig krijg ik er wel zin in. Ik probeer dan altijd de fruitkalender van VELT te volgen, om het toch low-impact te houden. Het recept voor deze groene mangosmoothie is perfect … Meer lezen over RECEPT : Groene Mangosmoothie

Review: Chinese Takeaway Veggie – Kwoklyn Wan

Soms gebeurt het wel eens dat ik het mis om, lekker en makkelijk, Chinees eten af te halen. Tegenwoordig vind je in zowat alle steden een Chinees (afhaal)restaurant, maar slechts heel weinig hebben vegan opties. Chinese Takeaway Veggie is daarom een echt geschenk! De recepten zien verrukkelijk uit, het lijkt alles wat ik miste van … Meer lezen over Review: Chinese Takeaway Veggie – Kwoklyn Wan

REVIEW: Bish Bash Bosh! – Henry Firth & Ian Theasby

Thuis zitten in lockdown. Je zou zeggen dat er tijd genoeg is om weer verder te gaan met bloggen. Maar toch ben ik niet meteen achter mijn laptop gesprongen. Na de eerste weken van paniek, ben ik terug meer dingen gaan doen die ik leuk vind om te doen. Tijd spenderen in de tuin, veel … Meer lezen over REVIEW: Bish Bash Bosh! – Henry Firth & Ian Theasby

RECEPT: Vegan pasta met prei en spekjes in roomsaus / Vegan carbonara

RECEPT: Vegan pasta met prei en spekjes in roomsaus / Vegan carbonara

Vorige week vroeg ik op facebook of ik receptjes voor simpel, doordeweeks, koken ook zou delen. De respons was overweldigend! Zowat iedereen die stemde vond dat dat zeker moest gebeuren. Ondanks mijn onzekerheid hierover, snap ik het. Ik ga ook regelmatig op zoek naar gerechten die snel en makkelijk zijn, waar ik niet te veel … Meer lezen over RECEPT: Vegan pasta met prei en spekjes in roomsaus / Vegan carbonara

Vegan Goulash | De Groene Keuken

RECEPT: Vegan goulash met seitan en paprika

Vandaag deel ik met veel liefde een gerecht uit de laatste editie van De Groene Keuken Magazine (#6 - winter 2016). Het lijkt al eeuwen geleden dat we dit magazine maakten, maar eigenlijk is het nog maar iets meer dan 3 jaar geleden. Als je me volgt op facebook, heb je het misschien al voorbij … Meer lezen over RECEPT: Vegan goulash met seitan en paprika

Review: Heel Veel Veg! – Hugh Fearnley-Whittingstall

'Heel Veel Veg!' belandde al een héle tijd geleden in mijn brievenbus. Ik was er meteen enthousiast over, maar aangezien mijn schrijven én mijn koken de laatste maanden (ik durf te moeilijk toegeven dat ik eigenlijk jaren moet zeggen) aan tijd hebben moeten inboeten, schrijf ik er nu pas een stuk over. Het was thans … Meer lezen over Review: Heel Veel Veg! – Hugh Fearnley-Whittingstall

Glutenvrij Vegan Bananenbrood | De Groene Keuken

RECEPT : Glutenvrij Vegan Bananenbrood met Bosbessen

Ik heb al talloze recepten voor bananenbrood geprobeerd. Vaak vind ik ze te zoet en zijn het echte desserten, terwijl ik bananenbrood net zo'n lekkere en makkelijke optie vind voor het ontbijt. Zo'n twee jaar geleden ging ik daarom aan de slag om een bananenbrood te maken dat voor mij aan al mijn eisen voldeed. … Meer lezen over RECEPT : Glutenvrij Vegan Bananenbrood met Bosbessen