Beginners leren stiel met 'Start2 Vlaai'

© © hls

Met de originele actie 'Start2 Vlaai', een parafrase op het bekende 'Start-to-run' wil Bakatelier Wim De Smet uit Borsbeke het zelf bakken van vlaaien makkelijker maken.

Herman Laneau

Bakker De Smet verkoopt een klaargemaakte en gesuikerde korrelmengeling van mastellen, speculaas, peperkoek en speciale kruiden. Daar kan je thuis melk, wat kandijsiroop en een eitje aan toevoegen, even goed mengen en dan in de oven zetten. 'Na 25 minuten heb je dan de heerlijke Borsbeekse vlaai', verzekert de bakker.

'Onze zaak is al jaren bekend voor de productie van twee streekproducten: Borsbeekse mastellen en speculaas', verduidelijkt Wim De Smet. 'Dat zijn goede ingrediënten voor het bereiden van vlaai. Veel van onze klanten vroegen ons al naar een goed recept maar sommigen vonden dat vrij omslachtig. Daarom besloten we om het de beginnende vlaaimakers makkelijker te maken. Voor acht euro kopen ze een pot mengeling waarmee zelfs iemand met twee linkerhanden de heerlijkste vlaai uit de oven kan toveren. 'Na een try-out op de voorbije ambachtendag hebben we een groot bord 'Start2 Vlaai' opgehangen en de klanten laten zich niet kennen', ondervindt Sandra De Backer. 'De doosjes vliegen de deur uit. We bestelden ook bruine aarden schotels waarin het karakter van de vlaaien nog meer tot zijn recht komt.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus