Filodeeg-eitaartje met uiencompote

Filodeeg-eitaartje met uiencompote

Magazine imageMagazine

Deze filodeeg-eitaartjes met uiencompote zijn een ware traktatie. Gebakken in de oven met sesamzaad, gevuld met een ei en uiencompote: lekkerder gaat het niet worden! Een perfect voorgerecht of bijgerecht op een lente- of zomeravond.

37 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

391 kcal/pp

(0)

  • 4 ovenvaste bakjes of kleine taartvormpjes (12-14 cm ø)
  • 1 kwastje

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Filodeeg-eitaartje met uiencompote op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de uien in halve ringen van ½ cm dik. Rooster in een kleine koekenpan het komijnzaad tot de geur vrijkomt en schud op een bord. Verhit 3 el olie in de koekenpan. Bak de uien in 10 min. goudbruin. Voeg de azijn en honing toe. Breng op smaak met peper en stoof de uien nog 10 min. op laag vuur.
  2. Snijd intussen 3 cm van de vellen filo deeg zodat ze vierkant zijn. Bekleed elk bakje of vormpje met 1 vel deeg en laat de randjes overhangen. Bestrijk het deeg met een beetje olie. Verdeel 1 el sesamzaad over de plakjes.
  3. Breek 1 ei in het midden van ieder bakje. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goud bruin en gaar.
  4. Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud ze op een bord. Meng de grofgehakte hazel noten met het komijnzaad en 1 el sesamzaad. Zet de taartjes op een bord, schep de uiencompote erop en bestrooi met het noten-zaadmengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Uien Uiencompote