Patissier Hof van Cleve opent bakkerij op Eilandje

© dbw

Zondag opent aan de Westkaai van het Kattendijkdok een nieuwe, hippe bakkerij. Uitbater is Toon De Klerck, voormalig patissier van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

(dbw)

Toon studeerde in 2003 af als patissier aan de bekende Brugse voedingsschool 'Ter groene poorte'. Daarna verhuisde de geboren Sint-Niklazenaar naar Antwerpen om als chef patissier aan de slag te gaan in het Berchemse sterrenrestaurant Le Dôme. Na een tijdje diende zich de mogelijkheid aan om diezelfde job uit te oefenen in het Hof van Cleve van Peter Goossens. Voor die job verhuisde Toon naar Kruishoutem. Maar hij is blij om terug in het bruisende Antwerpen te wonen. 'Kruishoutem was me toch wat té rustig.' De locatie, vlak aan het MAS, oogt alvast veelbelovend. 'Mijn vennoot wees me erop dat hier nood was aan een goede bakkerij. Ik heb een leeftijd bereikt waarop ik het aankan om voor mezelf te werken, heb de financiële middelen om het te doen en vond een locatie waar ik me goed bij voel.' Gisten'Ik ben van opleiding patissier, maar de laatste tijd heb ik me ook sterk toegelegd op het bakken van brood. Ik gebruik de meest verse ingrediënten en laat het brood lang gisten om een beter resultaat te bereiken. De bakker kan alvast rekenen op één klant met naam. Restaurant 't Zilte van chef Viki Geunes, gevestigd in het nabije MAS, zal zijn brood voortaan bestellen bij Toon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus