Komen drinken (5): De Knock-down in de 4e ronde

Lady gaga, rihannaHet concept sloeg aan. De sfeer kon men omschrijven als amusant. De brouwsels die de revue reeds passeerden, overtroffen ruimschoots de verwachtingen. Geen simpele opdracht om de smaakpapillen van de clubleden nogmaals in hogere sferen te brengen. Onder het motto “Doe het eens met bier” ging de Chef Ambiance de uitdaging aan. Uiteraard heeft de CA dit motto niet zelf bedacht, maar legaal gepikt uit een boekske dat op de Q2 2010 in het bierrestaurant De Heeren van Liedekercke, aanrader trouwens (zie verslag), werd aangeschaft.

Het recept zelve dan :

  • u neemt een flesje een Rochefort dix degrees (een Westvleteren zou ook werken, maar misschien toch wat zonde);
  • u neemt wat Grand Marnier (4 cl);
  • u neemt wat Cognac (eveneens 4cl);
  • en tenslotte neemt u wat rode Porto (4cl lijkt me een goed idee);
  • u giet deze laatste drie in een kom en giet er op ’t gemak het flesje Rochefort bij;
  • u roert zachtjes om;
  • u schenkt uit in een tof glas;
  • klaar is kees.

Twee personen moeten hier zeker mee toekomen. Gezien onze Porte-Parole de weg naar de Tommestraat nog niet gevonden had en je nooit in afronten wil vallen met te weinig nat, vermenigvuldigden we alles met drie.

Deze bierkokteel ziet er misschien niet hip, flashy, trendy & loungy uit, maar begeesteren doet ie wel. Vlotjes sommen de clubleden ook drie van de vier ingrediënten op. Alleen de Cognac heeft zich blijkbaar al gemuteerd in een onherkenbaar goedje.

Nu is het wachten op onze Porte-Parole…

Published by

Chef Ambiance

De Chef Ambiance moet de (goede) sfeer binnen de club handhaven. Twee strategieën leveren, ervaringsgewijs, het beste resultaat. Eén, wanneer dode momenten om de hoek loeren : de Chef Ambiance neemt het voortouw, geholpen door een klein beetje alcohol. Twee, wanneer het knettert tussen twee of meer clubleden : de Chef Ambiance houdt zich volledig afzijdig. Ambiance verzekerd!

Leave a comment