Nog meer tomaten en bewaren
Ik sloeg vorige week een blog over, even heerlijk rustig (nou ja, vooral heel hard in huis en keuken gewerkt). Maar dan blijkt dat ik de week …
Lees verderIk sloeg vorige week een blog over, even heerlijk rustig (nou ja, vooral heel hard in huis en keuken gewerkt). Maar dan blijkt dat ik de week …
Lees verderOok op internet kom je het vaak tegen; hoe kun je de smaak van tomaten bewaren? Uiteindelijk is de tijd dat je ze kunt oogsten maar kort; …
Lees verderIk vond dit recept op meerdere Italiaanse websites. Zie voor een wat uitgebreider filmpje de link bij ‘bron’ en een kortere versie het filmpje onderaan deze tekst. …
Lees verderIk ben heel goed in ‘delen’. Slakken mogen best wat slaplantjes oppeuzelen, ik zaai en plant er gewoon wat meer (het moet natuurlijk niet te gek worden). …
Lees verderIk schreef afgelopen voorjaar een blog over mijn voornemen om een aantal tomaten op 2 stammen te telen. Bij deze de uitslag van die test, en het …
Lees verderWat was 2021 een slecht jaar voor de tomaten: koud voorjaar, heel veel regen, wateroverlast, mol, woelratten, Phytophthora, rupsen; niets bleef ons ‘(en de tomatenplanten) bespaard. Maar …
Lees verderIk kreeg vorige week van Petra een vraag over tomaat Marina’s Praise en de wat zielig uitziende planten. Marina’s Praise heeft witbont blad. En door Petra’s vraag …
Lees verderIk schreef 3 weken geleden al een blog waarin ik het zelf maken van plantenvoeding noemde. Ondertussen is mijn eerste voeding klaar en heb ik het één …
Lees verderDit is een leuk en lekker recept om een azijn met tomatensmaak te maken. Lekker in dressings, zeker als je in die salade ook nog verse tomaten …
Lees verderIk schrijf dit blog om 2 receptjes te delen die ook op de pagina met Milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen heb geplaatst die wellicht zouden kunnen helpen om aantasting van …
Lees verderIk heb zelf nog wel wat gesleuteld aan dit recept van Healthy Canning, in het originele recept worden paprika’s uit pot gebruikt en wordt de salsa langer …
Lees verder1 liter saus die overblijft na het roosteren en zeven leverde hier na de toevoegingen en inkoken uiteindelijk 4 potjes van ongeveer 225 gram ketchup op. Ik …
Lees verderEen paar weken geleden meldde ik in een blog het recept voor een tomatensaus 3.0, waarbij niet alleen tomaten werden geroosterd maar ook nog een aantal andere …
Lees verderIk kon zoveel cherrytomaatjes oogsten dat ik bedacht dat ik die wel eens in een pasta zou willen gebruiken. Ik zocht op internet en vond een leuk …
Lees verderPas op! Ik kreeg van iemand die dit recept maakte de melding dat 3 potten waren gaan gisten. Voor nu kan ik nog niet bedenken hoe en …
Lees verder