Recept voor 8 personen
- 650 gram spaghetti
- 1 grote ui
- 2 tenen look
- 1 tak tijm
- 1 tak rosemarijn
- 2 tl. gedroogde oregano
- ½ dl. Witte wijn
- 2 blikken gepelde tomaten
- 5 blikjes tonijn in olijfolie
- 1 klein potje kappertjes
- Extra tijm en rosemarijn
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 2 bakjes rucola
- Groot stuk Parmezan kaas
- Olijfolie
- Gesneden ui en knoflook aanzetten in olie
- Tijm, rosemarijn en gedroogde oregano toevoegen
- Blussen met witte wijn en volledig laten verdampen
- Tomaat toevoegen en laten sudderen tot volledig klaar
- Als laatste peper en zout toevoegen
- Fruit de gesnipperde sjalot glazig. Tonijn in een pannetje en gesnipperde sjalot toevoegen met tijm en rosemarijn, goeie scheut olijfolie en wat fijngesneden kappertjes naar smaak.
- Spaghetti al dente koken in gezouten water.
- Spaghetti op een bord schikken.
- Op de spaghetti tonijn schikken en vervolgens de tomatensaus en maak af met rucola en olijfolie.
- Rasp er “à la minute” wat verse Parmezan kaas over