Spaghetti “Hendrik de Lange”

Recept voor 8 personen

  • 650 gram spaghetti
  • 1 grote ui
  • 2 tenen look
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rosemarijn
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • ½ dl. Witte wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 5 blikjes tonijn in olijfolie
  • 1 klein potje kappertjes
  • Extra tijm en rosemarijn
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 bakjes rucola
  • Groot stuk Parmezan kaas
  • Olijfolie
  • Gesneden ui  en knoflook aanzetten in olie
  • Tijm, rosemarijn en gedroogde oregano toevoegen
  • Blussen met witte wijn en volledig laten verdampen
  • Tomaat toevoegen en laten sudderen tot volledig klaar
  • Als laatste peper en zout toevoegen
  • Fruit de gesnipperde sjalot glazig. Tonijn in een pannetje en gesnipperde sjalot toevoegen met tijm en rosemarijn, goeie scheut olijfolie en wat fijngesneden kappertjes naar smaak.
  • Spaghetti al dente koken in gezouten water.
  • Spaghetti op een bord schikken.
  • Op de spaghetti tonijn schikken en vervolgens de tomatensaus en maak af met rucola en olijfolie.
  • Rasp er “à la minute” wat verse Parmezan kaas over

Plaats een reactie

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.