Tagliatelle met Geitenkaas en Gerookte zalm

Standaard

Voila, we zijn terug na een weekje vakantie! Met dit receptje kunnen we alvast beginnen uitkijken naar de lente. Toegegeven, het is geen voor de hand liggende combinatie. Maar dat maakt het net heel interessant! De volle smaak van geitenkaas wordt hier mooi afgewisseld met de frisse toets zalm en dille. Zeker het proberen waard!

Pasta met Gerookte zalm en Geitenkaas

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

  • 500 gr tagliatelle
  • 400 gr gerookte zalm (!! kijk goed uit naar de prijs, kies voor het goedkoopste merk) 
  • 2 bakjes kerstomaatjes (ook hier bestaan grote prijsverschillen, opletten dus)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 bakjes geitenkaas (2x 150gr): de smeerkaas! – meestal in soort piramide vorm verpakt
  • 500 ml room
  • 2 soeplepels honing
  • 1 vers plantje dille (gedroogde kan ook maar is iets minder lekker)
  • Kruiden: zout & zwarte peper

Werkwijze

*Zet een grote pot water op het vuur en voeg de pasta + wat zout er aan toe van zodra het water kookt. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.

*Was de courgette, verwijder de uiteinden en snij ‘m in de lengte door. Maak er nu halve schijfjes van. Pel & snipper de ui vervolgens ook fijn.

*Doe wat boter of olie in een pan/wok en stoof de ui en de courgette op een laag vuurtje. Kruid met een beetje zout en flink wat zwarte peper.

*Ondertussen gaan we de andere ingrediënten snijden. Neem elk velletje van de gerookte zalm afzonderlijk en snij er reepjes van. Snij de kerstomaatjes in de helft, of in vier (afhankelijk van de grootte).

*Wanneer de ui en de courgette gestoofd zijn, voeg je de geitenkaas en de room er aan toe. Laat alles mooi onder elkaar smelten, de honing mag er nu ook bij.

*Giet de pasta af wanneer het gaar is, voeg ‘m onder de saus en meng het mooi ondereen. Verdeel het over de borden en leg er dan de zalmreepjes en kerstomaatjes op. Werk af met enkele takjes verse dille.

Laat het smaken!

Lieselotte

Plaats een reactie