Pasta met prei, ham en geitenkaas

Standaard

En daar stond ik dan in de supermarkt. Het leek wel een mierennest, al dat volk bij elkaar. Ze kunnen niet vlug genoeg zijn om toch maar dat laatste brood te bemachtigen. En ik, midden in die massa met mijn leeg winkelmandje. Besluiteloos over wat ik vandaag zou gaan klaarmaken. Naar de groenten, naar het vlees, en weer terug. Enkele honderden meters later besloot ik de draaimolen in mijn hoofd stop te zetten en gewoon aan de hand van mijn intuïtie verder te gaan. En zo gebeurde het dat mijn winkelmandje gevuld werd met prei, ham en geitenkaas. Hier moest en zou ik een pasta mee klaarmaken. En voila, een dik uurtje later ben ik deze post al aan het schrijven. Het smaakte geweldig en dat wil ik natuurlijk graag met jullie delen!

* TIP: Ideaal blok-food: in 10 minuten een heerlijke pasta *

Pasta met prei en ham

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

  • 500gr pasta (hier: spaghetti)
  • 3 dikke preien
  • 300gr ham (gewone hesp)
  • 1 piramide-vormige geitenkaas (de goedkope merken hiervan zijn doorgaans ook heel goed)
  • 400ml room
  • kruiden: zout, zwarte peper, nootmuskaat

Werkwijze? 

Speciaal voor de blokstudenten, een gemakkelijk stappenplan per minuut!

1′: Vul een kastrol met heet water én een deksel, en zet het op het vuur (hoogste stand, uiteraard).
2′: Verwijder het bovenste donkergroen van de preien en het onderste wortelstuk.
3′: Snij de preien in stukjes.
4′: Vervolg: snij de preien in stukjes. Doe in een vergiet en spoel goed af.
5′: Gooi je pasta in het kokend water (of vroeger,als het water al zou koken). Voeg zout toe en roer even om.
6′: Zet een pan op het vuur met boter of olie in. Stoof de prei aan in de pan. Kruid het met nootmuskaat.
7′: Voeg de geitenkaas en room toe en roer goed. Kruid met zout en zwarte peper.
8′: Snij de ham in reepjes en dan in blokjes. De geitenkaas-saus kan ondertussen een beetje indikken.
9′: Roer nog eens goed in de saus en voeg de ham toe.
10′: Giet de pasta af (als hij klaar is, kijk op de verpakking hoeveel minuten hij nodig heeft). En meng alles ondereen. Als het nog langer nodig heeft: zet de saus dan even van het vuur zodat die niet verder door kookt!

Smakelijk!
Lieselotte

Plaats een reactie