Zoeken in deze blog

maandag 25 februari 2013

Harde wafels met bruine suiker.

Harde wafels met bruine suiker

1 kg fijne bloem
1 pakje bakpoeder
1 snufje zout
6 eieren
500 gr echte boter
600 gr- 500 gr is ook voldoende, kies wat je zelf graag hebt - bruine suiker, of witte suiker. Tip: van cassonade, of donker bruine suiker worden de wafeltjes wel harder. Soms zelfs té hard, kwestie van smaak.
5 el vanillesuiker, zelfgemaakt. Heb je er geen zelf gemaakt, laat het dan weg. Pakjes vanillesuiker hebben een artificiele smaak vind ik.
Geut olie, zonnebloemolie.

De suiker met de eieren goed kloppen.
De boter smelten, en laten afkoelen.
De gezeefde bloem, met de bakpoeder en het zout, bij de eieren met suiker doen. De gesmolten boter bij doen.
Olie als laatste goed onder mengen. De olie voorkomt dat de wafeltjes zouden plakken, maar dat hangt ook af van de kwaliteit van je wafelijzer natuurlijk.

Deeg laten rusten en opstijven.
In heet wafelijzer bakken, 1,5 min.

Is genoeg voor 35 grote wafels . Je kan er ook goed kleine wafels van bakken omdat het deeg niet uitloopt.
Voor de liefhebbers kan er een snuif kaneelpoeder onder worden gemengd.
Bak je er hartenwafeltjes van: neem dan ongeveer 120 gr deeg, dus het plat tot een dikke kleine pannenkoek, en bak 1,30 min.