seizoenstip : bloedworst met appelen

De nieuwe appeloogst is binnen! De volkswijsheid zegt “an apple a day, keeps the doctor away”. Dus tast toe : zure en zoete appelen; appeltaart, appelmoes, fruitsla, appelen in de oven, gebakken appelen…
Vanaf de herfst zijn er ook naargelang de streek bloedworsten en zwarte en witte pensen . Vermits deze lekkernijen delicaat zijn om te bewaren, worden ze alleen in de koudere seizoenen aangeboden (zonder bewaarmiddelen!). Iedereen kent wel de gewone combinatie van gebakken bloedworsten of pensen met appelmoes, maar probeer ook eens onderstaande tip als er bezoek komt opdagen. Lekker makkelijk en vlug klaar!

Tip: Snij bloedworsten en appelen in schijfjes van 2cm.
Bak een ajuintje in wat boter, en bak daarin de bloedworsten aan één kant bruin.
Draai de worsten om en leg op de gebakken zijde een schijfje appel en bestrooi met kaneel.
Dek af en laat nog even bakken tot de appels gaar zijn.
Smakelijk.