• Best Deal
  • Best Deal
  • Best Deal

Nieuwe allergenen wetgeving

23.01.2015

Het KB van 17 juli 2014 bepaalt dat vanaf 14 december 2014, de grootkeukens verplicht zijn om hun bewoners / patiënten in te lichten dat er bepaalde stoffen of ingrediënten in de aangeboden maaltijd aanwezig zijn die allergieën of intoleranties veroorzaken.
 
Concreet moet men:


Ofwel de allergenen-informatie met de menu meegeven (op voorhand) + bij de maaltijd zelf.
Ofwel duidelijk communiceren dat deze informatie beschikbaar is. (bvb op de menu)

 
De informatie over de allergenen mag mondeling medegedeeld worden op voorwaarde dat:


De informatie op elk ogenblik kan worden verstrekt
Er een schriftelijke interne procedure voorzien is om de informatie correct en onverwijld te kunnen verstrekken
Het personeel opgeleid is over de procedure + over de gevaren van de allergenen

 
Best Deal kan U helpen:


Wij hebben een programma ontwikkeld voor het aanmaken van uw eigen persoonlijke technische fiches, met aanduiding van de allergenen.
Ons Culinair Secretariaat kan, indien gewenst, helpen met het aanmaken en up –to- date houden van uw technische fiches en het ingeven van de menu’s. Zo wordt de administratieve taak van uw eigen personeel aanzienlijk verlicht.
ga terug naar het overzicht