donderdag 6 december 2012

Gevulde mini-pasteitjes (Zakouskis)

Als je nog wat vulling over hebt, kan je die perfect invriezen. Dit kan je eveneens doen met gevulde hapjes.

mini-pasteitjes met kaas en ham
  1. ca 36 mini-pasteitjes (zakouskis)
  2. 250 ml volle melk
  3. 40 g roux
  4. 60 gr gemalen emmentaler
  5. 4 sneetjes gekookte ham in kleine blokjes
  6. peper, zout en nootmuskaat
  • Breng de melk aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bind met de roux.
  • Zet van het vuur en meng er de kaas onder en nadien de ham.
  • Kruid eventueel nog wat bij.
  • Vul de pasteitjes met de vulling.
  • Warm op in een oven van 180° C in ca 12 minuten.

mini-pasteitjes met kip en kastanje-champignons
  1. ca 36 mini-pasteitjes (zakouskis)
  2. 150 ml water + 100 ml room
  3. 1/2 bouillonblokje (kip)
  4. 50 gr roux
  5. 100 gr kip
  6. 100 gr kastanje-champignons
  7. peper en zout
  8. koffielepel gehakte peterselie
  • Snijd de champignons in kleine blokjes en stoof even aan in een klontje boter.
  • Breng water en room aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
  • Bind met de roux.
  • Meng er de kip, champignons en peterselie onder.
  • Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
  • Vul de pasteitjes met de vulling.
  • Warm op in een oven van 180° C in ca 12 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten