Het verhaal van een jarenlange unieke samenwerking

Voor de 33ste keer zullen amateurjoggers en gevestigde waarden uit de atletiekwereld zich met elkaar meten.

Afgelopen jaar mochten we meer dan 2700 lopers verwelkomen op de Motten. En uiteraard willen we dit jaar nog beter doen, zo blijven we de grootste onafhankelijke loopwedstrijd van heel Limburg. Rotary Club Tongeren, atletiekclub ADD. en de sportdienst van de Stad Tongeren maken van het sportpark “De Motten” weer een echte sporttempel.

De plaats van het gebeuren

In Tongeren – de eerste Stad van België – op de atletiekpiste in het Sportpark “De Motten”, waar start en aankomst plaatsvinden. Hier zijn duizenden toeschouwers direct en indirect bij het gebeuren betrokken. Naast de historische binnenstad zal ook het nieuwe stadspark deel uitmaken van het parcours.

Sociale doelen
blijven onze eerste focus

Tungrirun is echter niet enkel en alleen een stratenloop. We sporten uiteraard voor onze gezondheid maar wie meeloopt met de Tungrirun steunt daarenboven ook het goede doel. Naast financiële steun aan ADD en ondersteuning van sport op school, blijven sociale doelen onze eerste focus. De afgelopen jaren hebben we al vele lokale en regionale doelen gesteund waaronder Belgisch Centrum voor Geleidehonden, Second Serve, AZ Vesalius, De Dageraad, Klimop, ... Dit jaar ondersteunen we volgende projecten:

Systeemsclerose is een zeldzame en ernstige aandoening van het afweersysteem. Mensen met deze ziekte ontwikkelen specifieke antistoffen in het bloed, naast klachten ten gevolge van schade aan de bloedvaten (aanvallen van koude, witte en nadien paars en pijnlijke vingers) en verbindweefseling/verharding van de huid en interne organen. Het ontstaansmechanisme van de ziekte is complex en niet volledig gekend. Met de opbrengst van deze Tungrirun willen we de ESScENT-studie ondersteunen waarin onderzoekers van de KU Leuven patiënten gaan bevragen en opvolgen met als doel het ontstaan van de ziekte beter te begrijpen en het aantal patiënten te verminderen.

EHBO-lessen in de humaniora: kennis van EHBO is levensnoodzakelijk en heeft al vele levens gered. Toch zit dit niet in het lessenpakket van het middelbaar onderwijs vervat. Met de opbrengst van de Tungrirun willen we EHBO-lessen organiseren voor ALLE leerlingen van het 5de of 6de middelbaar in Tongeren

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) leidt sinds 1990 blindengeleidehonden op voor personen met een visuele beperking. We doen dit omdat een geleidehond ervoor zorgt dat blinde en slechtziende personen op een veilige, meer ontspannen en zelfstandige manier actief zouden kunnen zijn in onze samenleving. De rotarysponsoring vanuit de Tungrirun 2024 zal door het BCG gebruikt worden voor het binnenhekwerk en de poortjes van de binnenkennels bij het kweek – en het trainingscentrum op de nieuwe locatie BCG3.0. Overhaamlaan 11 te Tongeren

Tentipi-project: “back to the roots, back to nature”. Kinderen leven meer en meer in een digitale wereld. Met de tentipi als facilitator willen we op een ander soort verbinding inzetten. Met de kinderen, hun gezinnen en voor andere gezinnen in heel de organisatie, voor de lokale partners en hun kinderen, jongeren en gezinnen (Huis van Het Kind Tongeren, ARKTOS, de Schakelaar, scholen,..) creëren we een ruimte buiten om rust te vinden, de natuur te beleven en simpelweg “te zijn”. Waarvoor zouden wij deze tentipi willen gebruiken? Groepsactiviteiten (bv. dagactiviteiten, mini kampen…), Natuurbeleving: ervaringen opdoen buiten, even weg van het digitale, Gezinsactiviteiten (bv. overnachting in de tent samen met het gezin), Ouderbijeenkomsten: een plek om samen te komen met de ouders, Samenkomst oudergroep Thema gerichte bijeenkomsten Een mogelijkheid bieden aan de andere leefgroepen van onze organisatie om er even tussenuit te gaan in het weekend. De tentipi kan ook eventueel uitgeleend worden aan de andere deelwerkingen binnen de voorziening. Een ontmoetingsplek creëren voor andere voorzieningen die met kwetsbare kinderen en gezinnen werken. Onze partners kunnen onze tentipi gebruiken om op maat van hun kinderen en hun gezinnen een aanbod te doen.

Tentipi-project: “back to the roots, back to nature”. Kinderen leven meer en meer in een digitale wereld. Met de tentipi als facilitator willen we op een ander soort verbinding inzetten. Met de kinderen, hun gezinnen en voor andere gezinnen in heel de organisatie, voor de lokale partners en hun kinderen, jongeren en gezinnen (Huis van Het Kind Tongeren, ARKTOS, de Schakelaar, scholen,..) creëren we een ruimte buiten om rust te vinden, de natuur te beleven en simpelweg “te zijn”.

Waarvoor zouden wij deze tentipi willen gebruiken?

  • Groepsactiviteiten (bv. dagactiviteiten, mini kampen…),
  • Natuurbeleving: ervaringen opdoen buiten, even weg van het digitale,
  • Gezinsactiviteiten (bv. overnachting in de tent samen met het gezin),
  • Ouderbijeenkomsten: een plek om samen te komen met de ouders,
    • Samenkomst oudergroep
    • Thema gerichte bijeenkomsten
  • Een mogelijkheid bieden aan de andere leefgroepen van onze organisatie om er even tussenuit te gaan in het weekend.

De tentipi kan ook eventueel uitgeleend worden aan de andere deelwerkingen binnen de voorziening.

Een ontmoetingsplek creëren voor andere voorzieningen die met kwetsbare kinderen en gezinnen werken. Onze partners kunnen onze tentipi gebruiken om op maat van hun kinderen en hun gezinnen een aanbod te doen.

© 2024 Tungrirun - Alle rechten voorbehouden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Tungrirun 2024!