Ze voorspellen prachtig weer de komende dagen, de ideale moment om familie en vrienden samen te schreeuwen voor een fijne bbq!

Geen bbq zonder een lekker dessert natuurlijk.
Ik koos ervoor 2 soorten moussejes te maken, waarvan deze witte chocolademousse de eerste variant is:

20120810-172910.jpg

Deze mousse is gemaakt zonder gelatine.

Wat heb je nodig:

– 210 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt of geraspt of in schilfers gesneden
– 250 ml slagroom
– 210 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt of geraspt of in schilfers gesneden
– 250 ml slagroom
– 2 eierdooiers
– 2 eetlepels suiker
– een extra kommetje met 60 ml slagroom

Muntblaadjes, of geraspte donkere chocolade,16 verse bramen of 16 verse frambozen voor de garnering.

Werkwijze:

Het maken van deze mousse is echt supergemakkelijk en in no time klaar.

1. Doe de witte chocoladesnippers in een grote glazen kom en zet opzij.
2. Voeg suiker bij de eierdooiers in een kleine kom en klop met een elektrische mixer tot een bleke kleur.
3. Neem een sauspannetje, zet op een klein vuur en breng de 250 ml room langzaam aan de kook.
4. Laat de room even afkoelen en roer dan langzaam door de suiker-eierdooiers.
5. Giet het roommengsel terug in het sauspannetje en roer met een houten lepel tot het aan de lepel blijft plakken.
6. Zet een fijne zeef boven de chocolade en giet het warme roommengsel door de zeef. Roer tot het chocolademengsel volledig glad is.
7. Klop in het andere kommetje de 60 ml slagroom tot stijve pieken.
8. Spatel de helft van het stijve slagroom onder het chocolademengsel om het lichter te maken en spatel er dan de rest van de slagroom door.

Lepel de mousse in 4 kopjes en zet zeker een uur in de ijskast.

Garneer de witte chocolademousse met frambozen, braambessen of wat ook maar extra kleur of contrast geeft aan de witte mousse.

Klaar!

20120810-173613.jpg

Houden jullie ook zo van witte chocolade of verkies je een andere chocoladevariant?