Het bereiden van de tonijn in bladerdeeg met maïs is eenvoudig en duurt niet lang. Binnen een halfuur kun je de hapjes al bereid hebben. Het recept is geschikt voor 12 porties van de tonijn in bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden terwijl je de maïskorrels en tonijn laat uitlekken.
- Breek de tonijn in brokken met behulp van een vork. Doe de vis, maïskorrels, kerriepoeder en geraspte kaas in een kom en meng de ingrediënten goed door elkaar.
- Snijd de takjes koriander fijn en voeg samen met de olijfolie toe aan het mengsel.
- Bekijk even hoeveel vellen bladerdeeg je nodig hebt. Wellicht kun je de plakjes deeg ook nog een beetje uitrollen zodat er meer vulling op past.
- Verdeel het tonijn mengsel over de vellen bladerdeeg maar zorg dat je ongeveer 1 centimeter van de zijkanten overhoudt. Druk het mengsel met je handen samen.
- Rol het bladerdeeg op zodat je een stevige rol krijgt. Druk nog wat aan.
- Snijd de rol van tonijn en maïs in een plakjes van ongeveer 2 centimeter.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de bladerdeeghapjes op.
- Bak de tonijn in bladerdeeg met maïs ongeveer 15 – 20 minuten totdat het goudbruin kleurt.
- Laat de hapjes even afkoelen voordat je ze gaat serveren.
Tip: Serveer de bladerdeeghapjes met een lekker sausje zoals barbecuesaus of zoete chilisaus.
Bron: Wholesome Cook
0 Reacties