Ingrediënten
- 4 stronkjes witloof van 80 gr elk
- 1 tomaat
- 4 kalkoentournedos van 160 gr elk
- peper en zout
- Bakboter
- Het sap van ½ citroen
- 2,5 dl room
- 1 eetlepel gesnipperde dragon
- 8 plukjes waterkers
Bereiding
- Maak het witloof schoon, verfris het onder koud stromend water en dep de
struikjes droog.
- Snij het witloof in de lengte middendoor, verwijder de haarde kern en snij
het dan in fijne plakjes.
- Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes van
2 mm.
- Geef de kalkoentournedos een mooie ronde vorm en knoop er een eindje keukentouw
om.
- Kruid de tournedos om en om met zout en peper.
- Bak ze aan beide kanten mooi bruin in de boter.
- Neem ze uit de pan en hou ze warm.
- Verwarm in een andere pan een stukje boter en stoof er kort het gesneden
witloof in aan.
- Kruid met wat zout en gemalen peper en voeg het citroensap toe.
- Bevochtig met de room, laat opkoken en indikken.
- Voeg nu de tomatenblokjes en de dragonsnippers toe.
- Kook nog even door en roer nu een stukje boter door de sous. Controleer
de kruiding.
- Warm de tournedos nog vlug in een warme oven. Lepel de witloofroom op de
borden.
- Plaats de tournedos op de saus.
- Garneer met enkele plukjes waterkers.
- Serveer hierbij gebakken aardappelblokjes.