Koken op houtvuur

Wij maken er een erezaak van om enkel op houtvuur te koken. Dit biedt heel veel mogelijkheden: van het trage garen in een rookoven tot de extreme hitte van een kampvuur. Bovendien is er niks gezelliger dan samenkomen rond een vuur om te praten en proeven: de essentie van feesten.

Duurzaamheid
afbeelding afbeelding

We werken zoveel mogelijk met lokale, duurzame producten. Bavette wil vlees schrappen van het dagelijks menu, en het terug zijn plaats geven als luxeproduct, waarvan het eten geen evidentie is en dat wordt gereserveerd voor momenten waarop iets te vieren valt: de sunday roast, een oogstfeest, lentefeest, het offerfeest,... Daarbij serveren we het op de eerlijkst mogelijke manier: niet uit een anoniem rek in de supermarkt, maar aan het spit, met poten en oren. We werken onder meer samen met Natuurpunt dat ons lammeren levert die natuurgebieden begrazen rondom Gent. Dit levert uiterst verfijnd lamsvlees op.