dinsdag 15 november 2011

't Grillkasteeltje, Brugge

Brugge heeft een heerlijke culinaire cultuur. Een hemels divers smakenpalet wacht de geduldige die voorbij de door jappen platgetrapte tourist traps kijkt naar wat de talloze keukens produceren achter kleine gevels in de historische binnenstad.

De eigenaars van 't Pandereitje hebben hun pluimen verdiend, en hebben sinds een paar maanden een nieuwe zaak, 't Grill Kasteeltje. Het restaurant zit in één van die typische Brugse panden, waarvan het gelijkvloers wordt ingenomen door de bar, de keuken en een tweetal tafels, de eerste verdieping door een zestal tafels en de tweede verdieping door het sanitair. Praktisch? Geenszins. Een aangename en authentieke ervaring? Ontegensprekelijk.

Er komt wat duw- en trekwerk bij om iedereen op zijn plaats te krijgen, maar dat geeft de dienster meteen de kans om haar enthousiasme te laten zien. Diezelfde dienster die onophoudelijk de trap op en af moet hollen begint met tafels en stoelen te schuiven dat het een lieve lust is. Onze sympathie zal ze vanavond niet meer kwijt kunnen spelen.

Het aperitief smaakt, maar moet het stellen zonder amuses. Heel jammer, vooral omdat heel wat tafels tegelijk zijn binnengekomen. Een hapje had het wachten ongetwijfeld verzacht.

Eenmaal de voorgerechten eraan komen, blijkt een tweede fout. Ik krijg kaaskroketjes in plaats van garnaalkroketjes. En een vergissing is het zeker, want mijn kaaskroketjes liggen op een bedje van garnalen. Echter, op de kroketjes valt niets aan te merken. De textuur is lekker stevig terwijl ze toch door en door egaal warm is. Daarenboven smaken ze lekker stout, wellicht door een paar venijnige draaien van de pepermolen. Een voltreffer!

Met het hoofdgerecht neem ik een risico. Gegrilde tonijn is helaas al te vaak een gortdroge en smaakarme bedoening. Driewerf hoera, niet in Brugge. Het stukje is zo nog net een beetje glazig en het sappige vlees smaakt heerlijk. Het geheel is echt gepresenteerd als een stevig stuk, en qua portie zelfs te veel na het lekkere voorgerechtje. De verse frietjes maken het geheel af. De mayonaise is een klein minpuntje, niet vers gemaakt en bovendien vrij zoet.

Bij dit alles drinken we een middelmatige Pouilly Fumé. Geen hoogvlieger, maar eerlijk geprijsd.

Eindoordeel: 12/20 

3 opmerkingen:

  1. Mijn vrouw en ik zijn doorgewinterde reizigers in Europa en hoopten voor een mooi ontspannen diner in Brugge. We vonden dit restaurant op TripAdvisor. Bij zitten en gezien menu's werd ons verteld dat alle van de vis was niet beschikbaar. We keken naar andere opties en vervolgens verteld dat we een aantal van de voorgerechten waren niet beschikbaar. Dan bestellen we een salade en shirmp. Een uur later zijn we nog steeds niet de ene voorgerecht bestelden we ontvangen. Drie andere tafels hadden hun maaltijden en de tafel naast ons, die arriveerde voorafgaand was al vertrokken ontvangen. Toen ik voor de check gevraagd de serveerster was geschokt. Ze had ons niet gevraagd of we zouden willen water in 1 uur, of een ander drankje. Vervolgens binnen een minuut wordt geschokt ze bracht ons de entree, waarschijnlijk omdat het was zitten, de kip en lamsvlees waren allebei droog. We waren zo overstuur we besloten om gewoon betalen en vertrekken. Op onze weg naar beneden om te betalen, waren er andere vrienden van de chef-kok en serveerster die lachten bij ons en vertelde ons dat we verschuldigd $ 450. Dit is de slechtste eetervaring we ooit in 10 jaar reizen in Europa hebben gehad. Ik hoop dat u voel me vreselijk de manier waarop we deden tijdens deze ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn vrouw en ik zijn doorgewinterde reizigers in Europa en hoopten voor een mooi ontspannen diner in Brugge. We vonden dit restaurant op TripAdvisor. Bij zitten en gezien menu's werd ons verteld dat alle van de vis was niet beschikbaar. We keken naar andere opties en vervolgens verteld dat we een aantal van de voorgerechten waren niet beschikbaar. Dan bestellen we een salade en shirmp. Een uur later zijn we nog steeds niet de ene voorgerecht bestelden we ontvangen. Drie andere tafels hadden hun maaltijden en de tafel naast ons, die arriveerde voorafgaand was al vertrokken ontvangen. Toen ik voor de check gevraagd de serveerster was geschokt. Ze had ons niet gevraagd of we zouden willen water in 1 uur, of een ander drankje. Vervolgens binnen een minuut wordt geschokt ze bracht ons de entree, waarschijnlijk omdat het was zitten, de kip en lamsvlees waren allebei droog. We waren zo overstuur we besloten om gewoon betalen en vertrekken. Op onze weg naar beneden om te betalen, waren er andere vrienden van de chef-kok en serveerster die lachten bij ons en vertelde ons dat we verschuldigd $ 450. Dit is de slechtste eetervaring we ooit in 10 jaar reizen in Europa hebben gehad. Ik hoop dat u voel me vreselijk de manier waarop we deden tijdens deze ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen