Lamskroon met mosterdsaus




Dit recept kun je ook openen met Recipe Keeper.

Ingrediënten (voor 4 personen) 

800 gram lamskroon (lamskoteletten aan één stuk)
zout, peper, rozemarijn en tijm 
2 eetlepels olijfolie 
1 eetlepel boter 

Bereiding:

 Oven voorverwarmen op 180 graden. Lamsmanchetten kruiden met zout, peper, rozemarijn en tijm; de kruiden goed inwrijven. 
Olie en boter verhitten en hierin het lamsvlees aan beide zijden dichtschroeien en kleuren. Of: lamskroon lichtjes inwrijven met olijfolie en op de hete grill leggen om aan beide zijden te kleuren.
Het vlees overdoen in een braadslede en 10 minuten in de hete oven laten braden. 
Het vlees uit de oven nemen, warm houden en de mosterdsaus bereiden zoals beschreven in het recept voor sauce dijonaise
Let op: lamsvlees dient rosé gebraden te zijn, d.w.z. nog mooi rozerood van binnen.


Dit recept werd op deze site geplaats op 30 maart 2008 en herzien op 16 december 2020. Vandaar de aangepaste datum.

Reacties