ARMATUUR -  architect stijn claessens BVBA -  Ommegangstraat 4  9080 Lochristi  -  +32 (0)486 29 42 54  -  BTW BE 0835.849.691 -  FORTIS IBAN BE67 001 6400944 87

Wie?

architect stijn claessens

2000-2005      Sint-Lucas_departement architectuur_campus Gent                           

                          master in Urban Architectural Design

                          onderscheiding

2006-...            start van architectenbureau Architect Stijn Claessens


Architectenopdracht?


De wet van 20 februari 1939 verplicht, bij werken waarvoor een stedenbouwkundige vergunning is vereist, de tussenkomst van een architect voor het opmaken van de plannen en de controle op de uitvoering van de werken. (link wet)


Als architectenbureau zijn wij ingeschreven bij de Orde van Architecten en ressorterend onder de Provinciale Raad van Oost-Vlaanderen met zetel te Tramstraat 59 te 9052 Zwijnaarde. (link website)


Als architectenbureau zijn wij gehouden aan het Reglement van 16 december 2983 van beroepsplichten (link reglement)


Visie?

Armatuur maakt graag met U een eerste vrijblijvende afspraak om onze architectuur en onze werkwijze voor te stellen en om uw droomwoning te bespreken. In het eerste gesprek spreken we over de wensen, het woonprogramma, het terrein, de oriëntatie, gewenste energiepeil en dergelijke meer.


Op basis van dit eerste gesprek kunnen wij dan een eerste globale raming van bouwkost en voorstel voor ereloon architect maken. Wij hechten veel belang aan een persoonlijke begeleiding van U als bouwheer doorheen het bouwproces en daarom worden er geen erelonen telefonisch of per mail meegedeeld. Wij nodigen jullie dan uit bij mij op kantoor om de raming en ereloon te bespreken.


De aanpak bij elk dossier is altijd totaal. Wij geloven niet in beperkte architectenopdrachten waar de architect enkel de ontwerper is van een mooie gevel. Wij geloven in een aanpak waar de architect een ontwerp en uitvoeringsdossier opmaakt en waarin de architect tijdens de uitvoering de werken controleert en de bouwheer onafhankelijk adviseert. Bouwen biedt heden heel wat meer mogelijkheden dan louter het verwerken van materialen tot een huis. Uw droomhuis kan een prachtig ontwerp met mooie detaillering en hedendaags comfort en specifieke technieken worden, daarom begeleiden wij u graag door heel het bouwproces.


Wat?

De expertise van armatuur gaat van individuele- en groepswoningbouw over industriebouw en kantoorbouw tot bouwadvies, bouwcoördinatie en bouwmanagement. Armatuur werkt met interne en externe medewerkers en deskundigen om zo ieder project specifiek te ontwikkelen.


Expertise: woningbouw + kantoorbouw + industriebouw + nieuwbouw + verbouwing + passiefhuizen + lage energie woningen + bouwadvies + bouwcoördinatie + bouwmanagement + ecologie + urbanisme


Hoe?

Het bouwproces is onderverdeeld in volgende fases.

Voorontwerp:

Het programma dat voorkomt uit het eerste gesprek vormt de basis van een eerste voorontwerp. Dit voorontwerp bestaat voornamelijk uit grondplannen, maar wordt grafisch ondersteund door geveltekeningen of een 3D voorstelling. Het voorontwerp wordt ook aangevuld met een raming per bouwdeel, dus meer in detail dan louter een raming op basis van m2. Op deze manier kan de bouwheer een constante toetsing maken van het ontwerp aan het budget.

Definitief ontwerp:

Het voorontwerp wordt aangepast tot een definitief ontwerp ontstaat. Materialen worden vastgelegd en er wordt opnieuw bij definitief ontwerp een aangepaste raming gemaakt. Indien nodig wordt het ontwerp nog een laatste keer bijgesteld.

Bouwaanvraag;

Het ontwerp wordt uitgewerkt voor de bouwaanvraag. Dit omvat uitgebreidere tekeningen en een administratief dossier.

Aanbesteding:

Eens de bouwvergunning is bekomen, wordt het aanbestedingsdossier (uitvoeringsplannen, lastenboeken en meetstaten opgemaakt). Dit aanbestedingsdossier wordt aan verschillende aannemers opgestuurd en na vergelijking van de ontvangen offertes wordt in samenspraak met de bouwheer een aannemer aangesteld.

Uitvoering:

Voor de start van de werken wordt er een eerste startvergadering gepland op het terrein. Tijdens de werken vinden de werfvergaderingen op regelmatige basis plaats. Bij de werfvergadering is de architect en aannemer en bij voorkeur ook de bouwheer aanwezig. 

Voorlopige oplevering:

Bij de voltooiing van de werken wordt samen met de aannemer, de architect en de bouwheer een rondgang gemaakt om de uitgevoerde werken te evalueren. Tijdens de rondgang worden alle zichtbare gebreken die nog moeten aangepast worden genoteerd in een PV. Deze punten dient de aannemer binnen een bepaalde periode in orde te brengen.

Ingenieur, EPB en Veiligheidscoördinatie:

Wij laten ons bijstaan door externe bedrijven die van deze specifieke vakgebieden hun specialiteit hebben gemaakt.